Grudzieñ 22 2024 15:15:04
Nawigacja
STRONA G£ÓWNA
STATUT - PRZEPISY
FORUM
POMOCNE LINKI
GALERIA EKIPY
SZUKAJ
Aktualnie online
Go¶ci online: 2

U¿ytkowników online: 0

£±cznie u¿ytkowników: 109
Najnowszy u¿ytkownik: Maksiu
Zobacz temat
 Drukuj temat
Weekend Majowy
Szakal
Oto moja propozycja zoorganizowania dwudniowych manewrów w weekend majowy, dni s± do dogadania.

Wstêpny program zajêæ:

Dzieñ pierwszy.
-9:00 zbiórka w wyznaczonym miejscu
-9:30 przejazd/przemarsz na pozycje noclegowe, rozbicie obozu
-10:30 - 13:00 trening scenariuszy festynowych
-13:00 - 19:00 strzelanka (mo¿liwe ¿e z pojazdami)
-19:00 - 23:00 Odpoczynek, rozpalenie ognisk, ciep³y posi³ek, wystawienie warty itp.
-23:00 - 02:00 Nocne Manewry ("podchody"Wink

Dzieñ drugi:
-9:00 ¶niadanie, pakowanie namiotów i sprz±tanie obozowiska
-11:00 do zakoñczenia strzelanie/trening (zale¿y na co bêd± si³y)

Wiadomo drugiego dnia si³ zawsze jest mniej wiêc i drugi dzieñ mniej obfity w program. Czekam na propozycje od was Wink Proszê na li¶cie obok ksywki wpisywaæ dwa dni które wam pasuj± (kolejne).

Lista:
1.Szakal (1,2,3,4)
Edytowane przez Szakal dnia 15-04-2014 17:26
GWARDZISTA - I DOWÓDCA

Yoogi
Ju¿ mi siê podoba ^^

Lista:
1. Szakal (1,2,3,4)
2. Yoogi (1,2,3)
"Gdy ju¿ przystroimy karabin niczym choinkê ¶wi±teczn±, mo¿emy ruszaæ w bój, gdy¿ na polu walki ASG lans, szpan i respekt to podstawa." - przeczytane gdzie¶ na forum WMASG

GWARDZISTA

Peter
Uzbrojê sie w plecak z jedzeniem i mogê lecieæ Grin
Pytanie.. namiot trzeba braæ? nie wiem czy jeszcze mam ale mo¿e znajdê jak co¶ ^^

Lista:
1. Szakal (1,2,3,4)
2. Yoogi (1,2,3)
3. Peter (1,2)
Edytowane przez Peter dnia 16-04-2014 18:20

Szakal
Ja nie mam liczê ¿e kto¶ mnie przygarnie Wink A nie to bêdê kombinowa³ inne pos³anie Grin
GWARDZISTA - I DOWÓDCA

Yoogi
Je¶li noc bêdzie sucha, to styka karimata + ¶piwór... ew. z sam± kariszmat± mo¿na sobie poradziæ. Ja mam tylko ma³y namiot 1 osobowy...
"Gdy ju¿ przystroimy karabin niczym choinkê ¶wi±teczn±, mo¿emy ruszaæ w bój, gdy¿ na polu walki ASG lans, szpan i respekt to podstawa." - przeczytane gdzie¶ na forum WMASG

GWARDZISTA

Dima
Ch³opaki ja mam 3 osobówkê Wink
Real niggers only !

Peter
To wpisuj siê i dawaj Grin mój jest chyba te¿ jedno osobowy Smile

Szakal
Lista:
1. Szakal (1,2,3,4)
2. Yoogi (1,2,3)
3. Peter (1,2)
4. Andrzej (1,2)
5. Dymitr (3,4)
Edytowane przez Szakal dnia 23-04-2014 01:35
GWARDZISTA - I DOWÓDCA

Swistak
1. Szakal (1,2,3,4)
2. Yoogi (1,2,3)
3. Peter (1,2)
4. Andrzej (1,2)
5. Dymitr (3,4)
6. ¦wistak 1,2 50% ,3

LEGIONISTA

Yoogi
Z Szakalem w najbli¿szy wtorek (29.04) planujemy ogarn±æ teren pod nocleg oraz do treningów, przy czym przyda³oaby siê pomoc. Pracy jest do¶æ sporo... tak wiêc liczymy na wasz± pomoc.

Lista ludzi podczas prac 29.04
1. Yoogi
2. Szakal

GWARDZISTA

Szakal
Spotkanie jest finalnie 1 i 2 maja. Zbieraæ zaczynamy siê pod moim domem od 8.00.

Na spotkanie nale¿y zabraæ nast. rzeczy:
-Namiot, ¶piwór i np. karimatê
-Jedzenie na spotkanie oraz prowiant na ognisko (np. Kie³baski)
-dwudniowy zapas wody pitnej
-Standardowy sprzêt na strzelanki z naciskiem na: kominiarkê, he³m, ochraniacze na kolana, rêkawice ochronne, beret(legioni¶ci).
-skarpety na zmianê (ciep³e), mo¿liwe ¿e ocieplacze w formie kalesonów, podkoszulków na zmianê

Braki amunicji nale¿y meldowaæ wcze¶niej, mo¿liwo¶æ zakupu z magazynu(G&G 0,25g).
Edytowane przez Szakal dnia 27-04-2014 22:28
GWARDZISTA - I DOWÓDCA

Szakal
Teren wzglêdnie wyczyszczony, przygotowany a drewno na opa³ ogarniêta, wielkie podziêkowania dla Piotrka K. mojego barciaka za pomoc przy dwudniowym czyszczeniu i wo¿eniu piachu Wink Wpadaj na spotkanie Legion pamiêta ¿e pomaga³e¶, wynagrodzimy jako¶ Wink Równie¿ dziêki za pomoc Yoogasowi Grin

Lista obecno¶ci 1-2 maja:

1. Szakal (1,2) (namiot 3 osobowy, brak ¶piworów)
2. Yoogi (1,2) (namiot 1 osobowy)
3. Peter (1,2)
4. Andrzej (1,2)
5. Dymitr (1,2)
6. ¦wistak (1,2) (Namiot 4 osobowy)
7. Dziewczyna Andrzeja (1,2)
8. Faja (1,2)
9. Piotrek (1)
Edytowane przez Szakal dnia 29-04-2014 21:40
GWARDZISTA - I DOWÓDCA

Yoogi
Wiêkszo¶æ na dzisiaj zrobione, oprócz zasypanie worków.

Proszê o zabranie latarek oraz baterii do nich, poniewa¿ podejrzewam, ¿e z racji du¿ej wilgotno¶ci pod³o¿a w okolicach ca³ych Mordów, nocne zajêcia bêd± g³ównie polega³y na przej¶ciu na paszteciarniê i tam szkolenie z nocnych walk w terenie zurbanizowanym/ CQB.

2 dni bêd± siê skupia³y na zgraniu, z¿yciu oraz szlifowaniu dru¿yny Wink Wieczorem podczas czasu wolnego bêdzie mnóstwo czasu na wspólne rozmowy i gawêdy Grin Podczas dnia bêdziemy powtarzali wszytko czego siê nauczyli¶my do tej pory Smile

Je¶li jest kto¶ w posiadaniu jakiego¶ przeno¶nego radia/ czegokolwiek do s³uchania muzyki to prosi³bym o zg³oszenie - muzyka ³agodzi obyczaje i my¶lê ¿e urozmaici nam pobyt na obozowisku Cool

GWARDZISTA

Yoogi
Pytanie - Posiada kto¶ miejsce z Siedlec do Mordów? Mój transport stan± pod bardzo du¿ym znakiem zapytania :/ Za podwózkê oczywi¶cie odp³acê gotówk± Wink

GWARDZISTA

Swistak
ja mam 1 ¶piwór.mój ¶piwór
LEGIONISTA

Szakal
Jak nikt siê nie znajdzie to po Ciê skoczê, passat jest (nie do koñca sprawny ale je¼dziæ mo¿na).

P.S.Niech ¿yje Legion niech ¿yje Gwardia ! Grin
GWARDZISTA - I DOWÓDCA

Szakal
Jakby tu podsumowaæ spotkanie... Treningi z musztry, zielonej i CQB uwa¿am za udaney jak i strzelankê w lesie oraz CQBa na budynkach. Nocnych manewrów nie by³o niestety, zbyt niska temperatura, drastycznie spad³a ~2 stopnie + lodowaty wiatr ...

1. Szakal
2. Yoogi
3. Peter
4. Andrzej
5. Piotrek
6. ¦wistak
7. Dziewczyna Andrzeja
8. Faja (nocna warta + zaopatrzenie)

Zabrak³o kilku osób, Kruchy, Junior, Faja nie móg³ od pocz±tku(praca i OSP), Dymitr siê pochlasta³ misk±, Dafi by³ na urlopie z rodzin± ...

Nie oby³o siê bez strat materialnych, pierwsze miejsce zaj±³ w tym ¶wistak, (zgubione rêkawiczki oraz rozerwana strzelba) Sad . Piotrek dobrze sobie radzi³ i w wygl±dzie nie odstawa³ od cz³onków co najciekawsze (jego pierwsze spotkanie oficjalne). Magda chyba by³a najbardziej pojêta co chodzi o musztrê za¶ Andrzej siê rozszala³ na CQB Grin Peter jedno jest pewne dla mnie, kariery dowódczej nie zrobisz Grin

Tak wiêc do nastêpnego, oby pogoda lepiej dopisa³a Wink

Ku chwale Legionu !
Edytowane przez Szakal dnia 02-05-2014 23:44
GWARDZISTA - I DOWÓDCA

Piotrek
Mój debiut w legionie uwa¿am za udany, wielkie dziêki za sprzêt i wiedze no i do nastêpnego Smile

P.S Mam nadzieje ¿e nic nie zgubi³em

Ku chwale Legionu !
Edytowane przez Piotrek dnia 03-05-2014 01:33

Peter
Trening równie¿ uwa¿am za udany, musztra by³a teraz dla mnie czym¶ nowym bo szczerzê, mówi±c nigdy czego¶ takiego nie robi³em ^^
Zrywanie kontaktu chyba najbardziej mnie wymêczy³o i to mi siê najbardziej podoba³o Grin

Szakal, dowódcy ju¿ s± wiêc nie bêdê wam siê do stanowisk dobiera³ Grin

Yoogi
Podsumowanie by³o, ale teraz i czas na moje Grin Wcze¶niej nie napisa³em tego z racji braku si³ lub zajêcia po czyszczeniu i ogarnianiu rzeczy Wink

W ci±gu jednego dnia do¶æ intensywnie przeæwiczyli¶my podstawy z CQBa, zielonej i musztry (sami pewnie zauwa¿yli¶cie, ¿e pompki ucz± szybciej ni¿ wielokrotne powtarzanie Grin) Od teraz musztra u nas bêdzie obowi±zkowym elementem spotkañ wewnêtrznych Wink Taktyka zielona zosta³a przyswojona, lecz z racji trojga nowych ludzi musia³y to byæ ca³kowite podstawy, które te¿ trzeba przypominaæ Wink Niestety Peter gdy mia³ obj±æ dowództwo i przej±æ inicjatywê w jego dru¿ynie, nie zrobi³ tego, ludzie byli bez rozkazów, pozostawieni sami sobie, co powodowa³o dezorientacjê w ich szeregach :/
CQB by³o mi³± i ciekaw± zmian± dla wszystkich Grin Szczególnie Andrzej tutaj nam siê rozszala³ i by³o widaæ ¿e bardzo mu siê to spodoba³o Grin Lecz przed naszymi cz³onkami jeszcze wieeele spotkañ i treningów, aby podnie¶æ swoj± skuteczno¶æ Pfft

Zimna noc uniemo¿liwi³a nam odbycia nocnych manewrów - odbêdziemy je, gdy pogoda siê poprawi Wink

Moim skromnym zdaniem by³o ciekawie, mo¿e nie bardzo intensywnie, lecz fajnie i jedyna rzecz jaka mnie smuci, to to, ¿e spora czê¶æ nas nie stawi³a siê z ró¿nych powodów Sad

W g³owie mam ju¿ plany na kolejne takie spotkania w okresie letnim, poniewa¿ ciekawie one zgrywaj± ludzi i s± fajnym oderwaniem od "codzienno¶ci" ersoftu Grin

Do nastêpnego! Cool

Ku Chwale Legionu!

GWARDZISTA

Przejd¼ do forum:
Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Shoutbox
Musisz zalogowaæ siê, aby móc dodaæ wiadomo¶æ.

KIRI
03-05-2022 18:40
Eloszka! Smile

Dima
03-05-2022 05:06
Siemka Cool jak zycie panowie?

Yoogi
14-11-2020 19:48
Siemanko Wink Co tam s³ychaæ?

Lutyy
14-11-2020 10:53
siemka

Niemiec
09-10-2019 20:18
co¶ robimy na ten tydzieñ? ja bym siê gdzie¶ wybra³

Yoogi
20-08-2019 23:00
Ja bym siê wybra³ na osierodek - Chomik co¶ próbujê organizowaæ

Niemiec
20-08-2019 18:37
co¶ w t± niedzielê?

Szakal
04-05-2019 21:58
Przerwa majowa dobiega koñca, czas wracaæ do zajêæ Smile

Szakal
16-04-2019 21:22
Ogarniête.

Viper
12-04-2019 21:01
Sorki bo chyba nie mam uprawnieñ do zapisu na trening. Pomo¿e mi kto¶?

Szakal
11-04-2019 20:45
Uprawnienia nadane.

RushMD
11-04-2019 14:26
Gdzie te zapisy na trening, nie mam uprawnienia chyba

Szakal
10-01-2019 16:55
Trening w Niedziele ?

shingfu
12-12-2018 16:02
ok\

Szakal
28-10-2018 16:03
Rekruci nada³em wam nowe uprawnienia do forum i doda³em do ksi±¿ki adresowej

shingfu
11-10-2018 19:22
niedobry chyba bo ja sie pojawilem hah Grin

Szakal
11-10-2018 14:36
Dla kogo dobry dla tego dobry ^^

shingfu
11-10-2018 12:53
Dziendobry

Yoogi
20-09-2018 12:13
Strzelamy co¶ w najbli¿sz± niedzielê?

Szakal
17-03-2018 10:20
Ruszaæ dupska na 15 Kwietnia. Temat czeka.

Copyright © 2020