Grudzieñ 22 2024 10:32:15
Nawigacja
STRONA G£ÓWNA
STATUT - PRZEPISY
FORUM
POMOCNE LINKI
GALERIA EKIPY
SZUKAJ
Aktualnie online
Go¶ci online: 4

U¿ytkowników online: 0

£±cznie u¿ytkowników: 109
Najnowszy u¿ytkownik: Maksiu
Zobacz temat
 Drukuj temat
21 Lipca D-day 2013r. Kisielany
Szakal
Proponujê od¶wie¿yæ tradycjê i zoorganizowaæ kolejn± edycjê D-day. Z t± ró¿nic± ¿e fajnie by by³o zebraæ siê na ¿wirowni ju¿ w sobotê, pobudowaæ umocnienia itp, wieczorekiem rozbiæ namioty i posiedzieæ przy ognisku a skoro ¶wit puki ch³odno ruszyæ do walki?? Oczywi¶cie kto nie mo¿e do³±czy³by w niedziele Wink

D-Day 2013 Kisielany.

Budowa umocnieñ:
- 13 Lipca 14.00 - wszyscy ochotnicy do budowy (potrzebne bêd± worki, sznurki do ich wi±zania, saperki/szpadle, siekiery)
- W planie zbudowanie 3 linii umocnieñ ( dok³adna lokalizacja tych linii zostanie okre¶lona w sobotê po naocznym sprawdzeniu terenu)

Scenariusz/mechanika gry:

-Stosunek si³ 3:2 na korzy¶æ aliantów.
-Medycy (posiadaj± nie ograniczon± ilo¶æ banda¿y, mog± wykorzystaæ ponownie stare), "lecz±" 2 minuty opatruj±c rannego kolegê. Ka¿dy gracz mo¿e zostaæ wyleczony 3x po czym przy kolejnym postrzale musi udaæ siê na respa( trwa od 3-5 min zale¿nie od strony konfliktu).
- Medyk mo¿e w tym czasie odci±gn±æ rannego o 3 d³ugo¶ci jego cia³a.
- Medyk nie leczy siê sam, mo¿e go wyleczyæ inny medyk.
- W przypadku gdy nie ma mo¿liwo¶ci uleczenia gracza przez medyka nale¿y udaæ siê na wyznaczonego respa (resp aliancki 3 minuty, O¶ 5 minut )
- Pirotechnika dozwolona (dymne, od³amkowe, hukowe itp)
- Strony walcz± kolejno o nastêpuj±ce po sobie linie obrony przeciwnika( 1-2-3), nie istnieje mo¿liwo¶æ obchodzenia linii w celu zaatakowania kolejnej z pominiêciem najbli¿szej( np atak na nr1. dopuki nie zdobyta nie mo¿na zachodziæ lasem, do³ami itp na nr.2, analogicznie w przypadku kontrataków Osi). Takie osoby automatycznie uznawane s± za "zmar³e" i wracaj± na respa.

Alianci:
-zdobyæ przyczó³ek na pla¿y ( Pierwsza linia obrony, przenie¶æ tam respa( miejsce bêdzie oznaczone)), broniæ siê przed kontratakami wrogów przez 30 minut (na ka¿dej kolejnej linii)
-kontynuowaæ natarcie w celu wyzwolenia ca³ej Normandii (warunek zwyciêstwa - zdobycie i utrzymanie 3 linii obrony)

O¶.
-Broniæ pla¿( 3 linii obrony), nie dopu¶ciæ do wtargniêcia wroga na terytorium Normandii, w miarê mo¿liwo¶ci kontr-atakowaæ spychaj±c wroga do morza.(warunek zwyciêstwa - utrzymaæ chocia¿ jedn± linie obrony przez 4h rozgrywki, wówczas "oddzia³y pancerne przyjd± z odsiecz±"Wink

Do stron mo¿na zapisywaæ siê dru¿ynami lub jak kto woli indywidualnie. Ilo¶æ miejsc nie ograniczona. Prawdopodobnie bêdzie mo¿liwo¶æ wypo¿yczenia replik w przypadku awarii b±d¼ innych zdarzeñ losowych.

Ograniczenia FPS:

1.do 350FPS pistolety/maszynowe itp
2.do 450fps szturmowe/KMy - dozwolone auto
3.do 480fps wszelakie pó³automaty/szturmowe stylizowane na para-snajperskie itp - tylko semi
4.do 550fps repliki snajperskie sprê¿ynowe

Alianci:

1.Szakal
2.Junior
3.Yoogi
4. Dymitr
5. Kruchy

O¶:
1.
2.
3.
Edytowane przez Szakal dnia 06-07-2013 17:14
GWARDZISTA - I DOWÓDCA

Junior
Lista:
1.Szakal
2.Junior
GG: 47143401

Yoogi
Lipiec powonieniem mieæ chyba wolny... je¶li tak to oczywi¶cie siê pojawiê Smile

Lista:
1.Szakal
2.Junior
3.Yoogi (wszystko zale¿y czy nic mi nie wypadnie)
"Gdy ju¿ przystroimy karabin niczym choinkê ¶wi±teczn±, mo¿emy ruszaæ w bój, gdy¿ na polu walki ASG lans, szpan i respekt to podstawa." - przeczytane gdzie¶ na forum WMASG

GWARDZISTA

Dima
Lista:
1.Szakal
2.Junior
4. Dymitr

Buuudowaæ mi siê chce !
Real niggers only !

Kruchy
Lista:
1.Szakal
2.Junior
4. Dymitr
5. Kruchy
Jeste¶my £owcami, a Oni nasz± zwierzyn±.

Szakal
Skoro ka¿demu pasuje i nikt nie protestuje ani nie wypowiada siê odno¶nie terminów, szykujemy imprezê na 14 lipca.
GWARDZISTA - I DOWÓDCA

Misiek
ja siê pisze Wink
1.Szakal
2.Junior
4. Dymitr
5. Kruchy
6.Misiek
NAJEMNIK

Kruchy
Mo¿e by jeszcze powiadomiæ t± dwójkê z Siedlec, z któr± kiedy¶ mieli¶my trening na PKP

Szakal
To powiadom
GWARDZISTA - I DOWÓDCA

Hugar
1. Szakal
2. Junior
3. Yoogi (wszystko zale¿y czy nic mi nie wypadnie)
4. Dymitr
5. Kruchy
6. Misiek
7. Hugar

Mam pytanko co do dwóch rzeczy Pfft Nie to ¿ebym siê czepia³ ale PM-y np mp5 te¿ tylko do 350 fps? Co do szturmówek pseudo wyborowych to ka¿dy mo¿e przyczepiæ lunetê i powie ze stylizuje replikê na wersie DMR Pfft
Decados.pl

Kruchy
MP 5 jest pistoletem maszynowym, wiêc tylko do 350 fps.

Szakal
Hugar chodzi mi o repliki ala M14 - to pó³ automat, mój AK to taki wybryk ze szturmówek, ale ma przed³u¿on± lufê, inny t³umik, krótkie magi i szyny na froncie(wygl±da z daleka bardziej jak d³ugie G3 a nie AK), to ju¿ mo¿na nazwaæ stylizacj± na para wyborowy jak dla mnie...
GWARDZISTA - I DOWÓDCA

Dima
Kruchy a mp5 Bodzia? Ma ok. tych 410 FPS. Ja bym to podci±gn± pod szturmówkê
Real niggers only !

Szakal
A po co tak wnikacie w szczegó³y ?? Jak dla mnie to aby nie by³o 500fps szturmówek automatów, a reszta czy mp5 z 420 czy 350 to dla mnie nie ma ró¿nicy bo to nie CQB a scenariusz szturm w terenie otwartym.
GWARDZISTA - I DOWÓDCA

Hugar
no ok Smile niech bêdzie w koñcu wasza imprezaSmile
Decados.pl

Szakal
Zmiana daty imprezy na 21 Lipca, decadosom bardziej pasuje a i mi te¿ Wink Wiêcej czasu bêdzie na przygotowania.
GWARDZISTA - I DOWÓDCA

Szakal
szykujemy teren w sobote od 13.00, osoby chetne brac saperki, siekiery, ³opaty, sznurki oraz wszelakie worki do budowy umocnien, przyda sie rowniez bialo-czerwona tasma do odgrodzenia miejscs rozgrywki i oznaczenia respow. Wiem ze sa chetni do nocowania na terenie zwirowni, czy jest od nas ktos chetny?
GWARDZISTA - I DOWÓDCA

Yoogi
co do nocowania to je¶li nazbiera siê spora grupka to mogê Wink Ta¶my bio³o-czerwonej dawa³em Ci jaki¶ czas temu... Oczywi¶cie w sobotê siê stawiê + 2 ludzi Cool Saperki to ma³o wiêc mo¿liwe ¿e wezmê szpadle, sznurki od snopowi±za³ki jak znajdê, worków nie mam :/
"Gdy ju¿ przystroimy karabin niczym choinkê ¶wi±teczn±, mo¿emy ruszaæ w bój, gdy¿ na polu walki ASG lans, szpan i respekt to podstawa." - przeczytane gdzie¶ na forum WMASG

GWARDZISTA

Szakal
Panowie jedziem tradycyjnie full szpej, braæ he³my a w zapasie trzymaæ berety. Kto bogatszy mo¿e zaopatrzyc siê w ED-60 (dymne z ajaksu).
GWARDZISTA - I DOWÓDCA

Swistak
1. Szakal
2. Junior
3. Yoogi (wszystko zale¿y czy nic mi nie wypadnie)
4. Dymitr
5. Kruchy
6. Misiek
7. Hugar
8. ¦wistak 75%

LEGIONISTA

Przejd¼ do forum:
Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Shoutbox
Musisz zalogowaæ siê, aby móc dodaæ wiadomo¶æ.

KIRI
03-05-2022 18:40
Eloszka! Smile

Dima
03-05-2022 05:06
Siemka Cool jak zycie panowie?

Yoogi
14-11-2020 19:48
Siemanko Wink Co tam s³ychaæ?

Lutyy
14-11-2020 10:53
siemka

Niemiec
09-10-2019 20:18
co¶ robimy na ten tydzieñ? ja bym siê gdzie¶ wybra³

Yoogi
20-08-2019 23:00
Ja bym siê wybra³ na osierodek - Chomik co¶ próbujê organizowaæ

Niemiec
20-08-2019 18:37
co¶ w t± niedzielê?

Szakal
04-05-2019 21:58
Przerwa majowa dobiega koñca, czas wracaæ do zajêæ Smile

Szakal
16-04-2019 21:22
Ogarniête.

Viper
12-04-2019 21:01
Sorki bo chyba nie mam uprawnieñ do zapisu na trening. Pomo¿e mi kto¶?

Szakal
11-04-2019 20:45
Uprawnienia nadane.

RushMD
11-04-2019 14:26
Gdzie te zapisy na trening, nie mam uprawnienia chyba

Szakal
10-01-2019 16:55
Trening w Niedziele ?

shingfu
12-12-2018 16:02
ok\

Szakal
28-10-2018 16:03
Rekruci nada³em wam nowe uprawnienia do forum i doda³em do ksi±¿ki adresowej

shingfu
11-10-2018 19:22
niedobry chyba bo ja sie pojawilem hah Grin

Szakal
11-10-2018 14:36
Dla kogo dobry dla tego dobry ^^

shingfu
11-10-2018 12:53
Dziendobry

Yoogi
20-09-2018 12:13
Strzelamy co¶ w najbli¿sz± niedzielê?

Szakal
17-03-2018 10:20
Ruszaæ dupska na 15 Kwietnia. Temat czeka.

Copyright © 2020