10/11 listopada 2013r.
|
Szakal |
Dodany dnia 06-11-2013 23:14
|
U¿ytkownik
Data rejestracji: 19/12/2012 00:12
|
Vania te 20 osób to sekcja + hussars czy jak ?? Nie spodziewa³em siê takiej ilo¶ci go¶ci, wiêc wypada zawczasu podzieliæ strony
1. Szakal 10/11 XI -100%
2. Kruchy 11 XI - 100%
3. Yoogi 10 XI - 99% (11 raczej odpada bo chyba nie mam go wolnego :/)
4. Junior 10/11 XI -100%
5. Dymitr + kolega
6.¦wistak
7.Nico 80%
8.Faja
GWARDZISTA - I DOWÓDCA
|
|
|
|
Szakal |
Dodany dnia 06-11-2013 23:30
|
U¿ytkownik
|
Stosunek si³ w sumie powinien wynosiæ 1(F.Rosyjska):1(A.komando + A.Kanadyjska),Zapisy do stron:
1.Federacja rosyjska
-Szakal
-Yoogi
-Kruchy
-Faja
-Junior
-¦wistak
-Dymitr
-Nico
2.Armia Kanadyjska, Amerykañscy komandosi
-Zajête przez "CRM" - 20 osób
Nigdzie nie zosta³o podane jak niszczyæ Panzer-Traktor, propozycja z mojej strony to ¶wieca dymna, pojazd w chwili gdy takowa pod nim "eksploduje" lub wjedzie na ni± zostaje unieruchomiony na 5 minut, Mo¿e prowadziæ ostrza³, tradycyjnie strzelec na wierzy jest ¶miertelny, pojazdu nie mo¿na przej±æ, nie wolno strzelaæ do wnêtrza pojazdu z przy³o¿enia, tzn. wykorzystywanie luk w pancerzu, taki ostrza³ jest niebezpieczny dla za³ogi. Do ¶rodka tak¿e nie wolno wrzucaæ ¿adnego rodzaju granatów - mog± uszkodziæ trwale pojazd.
Mile widziane datki na paliwo od uczestników w wysoko¶ci 3-4 z³ od osoby.
Edytowane przez Szakal dnia 09-11-2013 09:42
GWARDZISTA - I DOWÓDCA
|
|
|
|
Szakal |
Dodany dnia 07-11-2013 13:43
|
U¿ytkownik
|
Zapraszam chêtnych do pomocy w przygotowaniach, w sobotê od godziny 10.00
Oto wstêpna mapa gry, ka¿da ze stron bêdzie mia³a po 5 respów. Oczywi¶cie lokacje mog± ulec zmianie w trakcie przygotowañ .
[img]http://s6.ifotos.pl/img/MAPA-GRYj_nansnnr.jpg[/img] is not a valid Image.
Edytowane przez Szakal dnia 07-11-2013 14:12
GWARDZISTA - I DOWÓDCA
|
|
|
|
Kruchy |
Dodany dnia 07-11-2013 22:57
|
U¿ytkownik
Data rejestracji: 19/12/2012 01:00
|
Dymitr, mo¿e u¿yczysz koledze swojej MP5?
Jeste¶my £owcami, a Oni nasz± zwierzyn±.
|
|
|
|
Szakal |
Dodany dnia 09-11-2013 09:47
|
U¿ytkownik
|
Kruchy twój kolega jakiego wzrostu ? Szczup³y ? Jak do 170, szczup³y to mundur jaki¶ mu ogarnê, aby mia³ buty desanty/trapery chocia¿.
GWARDZISTA - I DOWÓDCA
|
|
|
|
Kruchy |
Dodany dnia 09-11-2013 17:57
|
U¿ytkownik
|
On ma ok 185cm, wiec raczej nie znajdziesz czegos dla niego
|
|
|
|
Kruchy |
Dodany dnia 09-11-2013 17:57
|
U¿ytkownik
|
On ma ok 185cm, wiec raczej nie znajdziesz czegos dla niego
|
|
|
|
Swistak |
Dodany dnia 09-11-2013 19:47
|
U¿ytkownik
Data rejestracji: 22/12/2012 21:14
|
ja jestem chory ,wiec mnie nie bêdzie.
LEGIONISTA
|
|
|
|
Yoogi |
Dodany dnia 09-11-2013 23:04
|
U¿ytkownik
Data rejestracji: 22/12/2012 16:02
|
Ku¼wa... no to lista nam siê sypie i ludzie :/ Od Decadosów w najlepszym wypadku i przy cudzie bêd± 2 osoby, na co mo¿emy ¶rednio liczyæ
Od nas nagle robi siê chyba 7 ludzi
Ale i tak sobie poradzimy
"Gdy ju¿ przystroimy karabin niczym choinkê ¶wi±teczn±, mo¿emy ruszaæ w bój, gdy¿ na polu walki ASG lans, szpan i respekt to podstawa." - przeczytane gdzie¶ na forum WMASG
GWARDZISTA
|
|
|
|
Kruchy |
Dodany dnia 09-11-2013 23:15
|
U¿ytkownik
|
Mo¿na powiedzieæ, ¿e jeste¶my ostatni± nadziej±
|
|
|
|
Yoogi |
Dodany dnia 10-11-2013 17:49
|
U¿ytkownik
|
Strzelanka zaliczana do tych udanych, mimo przegrania naszej strony... Brakowa³o mi wymiany kompozytu i dosta³em to czego chcia³em Wróci³em zmêczony, przyg³uszony i prze¶miardniêty racami do domu z u¶miechem na twarzy Najbardziej cieszy³a mnie funkcja gunnera na "Andrzeju" co chyba nie najgorzej mi wychodzi³o
Mimo pocz±tkowych wielkich trudno¶ci, po d³ugich wymianach kompozytu, nasi przeciwnicy byli na tyle uprzejmi, ¿e zmienili¶my teren rozgrywki, co odpowiada³o chyba wszystkim
Jedyn± rzecz±, która mnie mocno zdenerwowa³a, by³a zacinka boksa, który postanowi³ sobie nagle siê zaci±æ na samym pocz±tku i staæ siê bezwarto¶ciowym> Co doprowadzi³o do tego, ¿e RKM sta³ siê ca³kowicie bezu¿yteczny... Do tego wysypa³em siê z ponad 4.5k kulek, które mia³em - Trudno ^^
Mimo wszystko zmêczony i szczê¶liwy - brakowa³o mi tego
"Gdy ju¿ przystroimy karabin niczym choinkê ¶wi±teczn±, mo¿emy ruszaæ w bój, gdy¿ na polu walki ASG lans, szpan i respekt to podstawa." - przeczytane gdzie¶ na forum WMASG
GWARDZISTA
|
|
|
|
Kruchy |
Dodany dnia 10-11-2013 17:53
|
U¿ytkownik
|
Mi równie¿ bardzo siê podoba³o, ale kto by siê przejmowa³ pora¿k±, gdy by³o bardzo du¿o akcji i ma³o okazji na z³apanie oddechu
|
|
|
|
Dima |
Dodany dnia 10-11-2013 18:23
|
U¿ytkownik
Data rejestracji: 20/12/2012 11:57
|
By³o bardzo fajnie moim zdaniem, dziêki ch³opakom z Sekcji i CRM bo bez nich by siê to tak hucznie nie odby³o
Real niggers only !
|
|
|
|
Nico |
Dodany dnia 10-11-2013 18:27
|
U¿ytkownik
Data rejestracji: 22/12/2012 14:34
|
Wed³ug mnie strzelanka by³a bardzo udana.
POIECHUR
|
|
|
|
Szakal |
Dodany dnia 10-11-2013 20:44
|
U¿ytkownik
|
No to teraz kilka s³ów od Szakala. Na pocz±tku mia³em ochotê, nie bêdê ukrywa³, napisaæ gigantyczny ochrzan i wytykaæ ka¿demu b³êdy ale po gruntownych przemy¶leniach uzna³em i¿ do niczego to nie doprowadzi. Wiêc oto wersja jak najbardziej obiektywna.
Yoogi doskonale wiedzia³ z czym bêdziemy siê musieli zmierzyæ aby chocia¿ marzyæ o wygranej, no có¿ na marzeniach siê skoñczy³o ale walczyli¶my do ca³kowitego wyczerpania zapasów amunicji oraz batek. Mimo przyt³aczaj±cej przewagi przeciwnika, w ilo¶ci, praktyce i sprzêcie. Wiêkszo¶æ od nas to m³odzi ludzie zaczynaj±cy zabawê z airsoftem wiêc nie mogê wymagaæ z³otych gór. Równie¿ m³odzie¿ przydzielona do nas w ramach "wyrównania sk³adów" nie grzeszy³a do¶wiadczeniem z nielicznymi wyj±tkami walczyli¶cie dzielnie i to siê liczy.
Co do uwag do poszczególnych osób, tak by nie by³o zbyt s³odko Nico niewa¿ne czy bêdziemy nosiæ czy te¿ nie berety zawsze mamy przy sobie, przyk³ad zdjêcia pami±tkowego. Dymitr, lubisz ty cwaniaku chowaæ siê na ty³ach, ale odnios³em wra¿enie ¿e pod koniec walk przemog³e¶ siê i aktywniej zacz±³e¶ atakowaæ. Junior to w sumie najwiêkszy gagatek i najbardziej pyskuj±ca osoba w moim ¿yciu jak± znam ale z wyremontowan± replik±, na lepszej batce, nawet skutecznie kosi³ i by³ mobilny, potrafi³ te¿ w pewnych momentach podnie¶æ g³os by ogarn±æ "m³odszych" kolegów
Z relacji waszych dowiedzia³em siê ¿e niestety wielu graczy po stronie przeciwnej nie zapozna³o siê ze scenariuszem i jego zasadami co boli najbardziej organizatorów którzy wbrew pozorom napracowali siê i przy panzer budzie i próbie ogarniêcia terenu przy bardzo sk±pym bud¿ecie.
Edytowane przez Szakal dnia 10-11-2013 20:55
GWARDZISTA - I DOWÓDCA
|
|
|
|
Yoogi |
Dodany dnia 10-11-2013 23:14
|
U¿ytkownik
|
Co do "Raportu o ludziach" to z mojej strony:
Do ogó³u - mimo przewagi liczebnej atakowali¶my w miarê za¿arcie (tutaj + dla Juniora, Szakala, Kruchego i Petera (kolegi z poza Legionu), lecz niestety brak ludzi, do¶wiadczenia i przewaga wroga w replikach nie pozwala nam przej±æ inicjatywy. Co nie zmienia faktu, ¿e mogliby¶my atakowaæ jeszcze bardziej za¿arcie! Tu dopowiem, ¿e brak nam obycia w walce z pojazdami! Bêdzie trzeba nad tym popracowaæ!
Junior - marudny i to bardzo, pyskaty, ale jak przychodzi co do czego, to robi dobrze to co powinien...
Dymitr - te¿ mu dzisiaj bardzo wiele przeszkadza³o (oduczysz siê w koñcu marudziæ?), ci±gle ma co¶ do powiedzenia i nie wiele z tym co jest warto¶ciowe w polu.
Nico - ch³opak nie marudzi³, robi³ to co mia³ i by³o dobrze, tylko mog³o by byæ jeszcze lepiej - wiêcej zadarcia i wigoru podczas przejmowania inicjatywy.
Kruchy - lata³e¶ dzisiaj chyba z wszystkim, jako¶ nie wiele Cie widzia³em, ale jak ju¿ to siê zdarzy³o, to tak jak Nico - wszystko dobrze, a nawet i bardzo i by³y trochê samo inicjatywy, co mi siêpodoba³o
Faja - Kierowca genialny! Jedynie na pocz±tku za bardzo ¿e¶ wyjeba³ do przodu, przez co "Andrzej" straci³ ca³kowicie znaczenie bojowe... Wspó³pracowa³o mi siê genialnie! To co chcia³em robi³e¶ dobrze, a nawet i lepiej... nie mam wiêcej co wymagaæ, bo bardzo mocno ogranicza³a Ciê funkcja jak± pe³ni³e¶, lecz pod koniec zas³u¿y³e¶ u mnie na medal - samo inicjatywy mnóstwo i to co robi³e¶ w polu przynosi³o bardzo dobre efekty...
Szakal - A to... te¿ opiszê Wsio dobrze, jako dowódca wszystko dobrze, ogarnia³e¶ to co dzieje siê z lud¼mi w polu, poje¼dzie, a nawet i u przeciwnika.
Yoogi - bêdê szczery co do swojej osoby. Dzisiaj g³ównie przesiedzia³em na gunnerce. Czy by³ z tego po¿ytek, to sami zdecydujcie, ale sam s³ysza³em, ¿e sz³y jakie¶ pochlebstwa w moj± stronê (co mnie zdziwi³o i jest bardzo mi³e). Na pocz±tku mi nie sz³o i spor± chwilê przesiedzia³em w trawach z racji kompletnego zaparowania okularów (wiem, ¿e brzmi to jak wymówka...) ale mimo to stara³em siê strzelaæ nawet na ¶lepo - odganiaæ przeciwnika. Stara³em siê jak najbardziej odpychaæ przeciwnika, ale ze ¦wini± na 10% jej mo¿liwo¶ci nie dawa³o to du¿ego skutku :/ bez boxa, ta replika nie ma prawie ¿adnych walorów bojowych - 1min strzelasz, 4min siê do³adowujesz a miêdzy czasie co seriê 30-40 kulek trzeba by³o podkrêcaæ hi capa.
G³ównym moim spostrze¿eniem po dzisiaj jest:
- Bardzo ma³e nasze obycie w walce z pojazdem opancerzonym (nie umiemy, jak go dobrze wykorzystywaæ w walce na otwartym terenie) i tu mam ju¿ w g³owie plan przysz³ych szkoleñ!
- Ma³o zaciêtych ataków, co skutkowa³o odpychaniem nas
- Za du¿o zalegania i biernej walki na wybicie...
Niestety, ale dzisiaj mieli¶my po swojej stronie za du¿o "nowych" bez wiêkszego obycia na strzelankach. Co spowodowa³o wynik jaki by³ - moim zdaniem.
Wiem z w³asnego do¶wiadczenia, ¿e wszyscy musz± po prostu nabyæ praktyki i obycia... jak najwiêcej strzelanek i najlepiej w ró¿nych ¶rodowiskach. Junior najszybciej siê "dociera", ale to dla tego, ¿e jest bratem Szakala i z Ersoftem ma du¿e obycie "od m³odego". Nicko widaæ, ¿e te¿ szybko pojmuje i ³apie o co chodzi - ciê¿ko mi to jest nazwaæ. Dymitr te¿ potrafi z³apaæ to co¶... dzisiaj pod koniec strzelanki mia³ w³a¶nie takie swoje 5 minut Mam czasami wra¿enie, ¿e boisz siê tego kontaktu i wymiany ognia z wrogiem... ale to takie moje w³asne przemy¶lenia.
Rady wujka Yoogiego po dzisiejszej walce brzmi±:
- Przyciskaj wroga ogniem, bo je¶li Ty tego nie zrobisz, on to zrobi to na Tobie.
- Je¶li widzisz, ¿e kolega obok prowadzi wymianê ognia z przeciwnikiem, to zmieñ pozycjê, tak, aby jak najszybciej wyeliminowaæ jego przeciwnika.
- Lepiej jest eliminowaæ przeciwników jeden po drugim, ni¿ wszystkich na raz, wiêc lepiej, ¿eby nie ka¿dy zajmowa³ siê "swoim" wrogiem, tylko lepiej ich wybijaæ po kolei. Wtedy szybko i ³atwiej jest zdobyæ przewagê!
GWARDZISTA
|
|
|
|
Dima |
Dodany dnia 10-11-2013 23:19
|
U¿ytkownik
|
"Dymitr te¿ potrafi z³apaæ to co¶... dzisiaj pod koniec strzelanki mia³ w³a¶nie takie swoje 5 minut Mam czasami wra¿enie, ¿e boisz siê tego kontaktu i wymiany ognia z wrogiem... ale to takie moje w³asne przemy¶lenia." ¦wiête s³owa mo¶ci dobrodzeja. Dlaczego ostatni kawa³ek strzelanki by³ dobry ? Po prostu dobrze mi siê wspó³pracowa³o z Peterem : ) Ot ca³a zagadka
Real niggers only !
|
|
|
|
Kruchy |
Dodany dnia 10-11-2013 23:45
|
U¿ytkownik
|
Jakby¶ tak dobrze z nami pracowa³ jak z nim to by¶my na rêkach Ciê nosili
Yoogi, dzisiaj brakowa³o mi do kolekcji Twojego Glocka i Dymitra RPK Wtedy u¿ywa³bym praktycznie wszystkich naszych replik
Edytowane przez Kruchy dnia 10-11-2013 23:48
|
|
|
|
Dima |
Dodany dnia 11-11-2013 13:03
|
U¿ytkownik
|
Eeee czekaj czekaj, nie k³am tu Glockiem siê bawi³e¶
Real niggers only !